Groepslessen

Als het moeilijk is om individueel oefeningen te doen of als je liever het groepsgevoel opzoekt, dan bieden we bij ons in de praktijk groepslessen aan in kleinere groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor kan nog steeds heel individueel gekeken worden of de oefeningen op een correcte manier worden uitgevoerd. De lessen worden gegeven door een ervaren personal trainer.
We bieden lessen 'core-stability’, of anders gezegd stabilisatie-oefeningen voor de romp en bij uitbreiding ook de benen en armen, en HIIT (High Intensity Interval Training) aan.


Rompstabiliteit

Bij rompstabilisatie, ofwel core-stability, worden de buik- en rugspieren op een gerichte manier versterkt. De spieren die instaan voor de stabiliteit van de romp zijn spiertjes die dicht tegen de gewrichten van de wervelkolom aanliggen en een belangrijke invloed uitoefenen op de correcte beweging ervan. Om letsels te voorkomen is het zowel bij sporters als bij sedentaire mensen belangrijk dat deze spieren zo optimaal mogelijk functioneren. Naast stabilisatie voor de romp wordt ook aandacht besteed aan stabiliserende oefeningen voor de benen en armen.
Tijdens de sessies werken we op een aangename en verantwoorde manier aan je (romp)stabiliteit, maar ook kracht, coördinatie en lenigheid komen aan bod. Hierbij komt kwaliteit boven kwantiteit. We zorgen ervoor dat de oefeningen aangepast worden aan jouw niveau. Door het beperkt aantal deelnemers kunnen wij iedereen correct bijsturen waar nodig.

De lessen duren telkens 1u waarbij op elk moment in de lessenreeks kan ingestapt worden. Voorafgaande ervaring of conditie is niet vereist. Gelieve wel telkens een handdoek en eventueel (sport)drank mee te brengen.

Data:
Dinsdag van 19u - 20u
Zaterdag van 9u – 10u
 
Doelgroep
Iedereen vanaf 12 jaar

Tarieven
1 losse beurt: € 13,00
10 beurtenkaart: € 120€

Betaling kan via Payconiq of cash. Om praktische redenen worden geen overschrijvingen toegestaan.

Inschrijven?
Online (klik hier)
Telefonisch via 0472/90.01.71 of 0494/16.55.45
Via mail naar groepspraktijkdepraetere@gmail.comHIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

HIIT training is vooral een effectieve trainingsvorm. Dat wil zeggen dat je ten opzichte van andere trainingsvormen in minder tijd hetzelfde of zelfs een iets groter trainingseffect kan realiseren. Voor veel mensen is dit een groot voordeel. Daarvoor moet je wel het oncomfortabele karakter van HIIT training aankunnen.

De lessen duren telkens ongeveer 1u waarbij op elk moment in de lessenreeks kan ingestapt worden. Gelieve wel telkens een handdoek en eventueel (sport)drank mee te brengen.

Data:
Maandag van 20u – 21u 
Zaterdag van 10u – 11u

Doelgroep
Iedereen vanaf 16 jaar die houdt van een sportieve uitdaging

Tarieven
1 losse beurt: € 13,00
10 beurtenkaart: € 120€

Betaling kan via Payconiq of cash. Om praktische redenen worden geen overschrijvingen toegestaan.

Inschrijven?
Online (klik hier)
Telefonisch via 0472/90.01.71 of 0494/16.55.45
Via mail naar groepspraktijkdepraetere@gmail.com